31 May 2009

Sayang? Suka? Cinta?

Tengah aku sedap-sedap melayan video di Youtube. Tiba-tiba datang satu message airmata

"T_T"

Err. "Nie apahal nie? Gaduh dengan pakwe la tuh" bisik hati kecil ku.

Cuba mengenepi kan kisah lama, aku cuba la nak cheer her up. Tapi macam tak berjaya. Aku pula yang terkena.

Dia ungkit kisah lama, aku tak suka orang ungkit cerita lama, lagi-lagi yang negatif.

Macam-macam dia tanya, dia tanya kenapa aku susah-susah nak gembirakan dia. Pada mulanya aku taknak cakap, tapi last sekali aku akur.

"Herm, sebab saya sayangkan awak"

Dari situ dia dapat point dia nak hentam aku.

"Sayang? Suka? Cinta?"

Aku pun jawab lah

"Kalau kita sayang seseorang tu, kita nak jaga dan lindungi dia.. Suka maybe hanya pada fizikal tapi bukan pada mentalnya.. Cinta.. muin taktau nak cakap apa pasal cinta tapi bagi muin cinta itu menyakitkan"

Respon dia

"Jaga dan lindungi? Means awak hanya suka pada saya. Bukan sayang. awak dah tersilap"

Apa yang berlaku lepas tuh aku tak nak terangkan.

Bagi aku, aku just nak lupa kan benda-benda yang lepas, benda-benda yang tak elok, benda yang negatif, aku hanya nak pandang ke hadapan. Nak tolak ketepi perkara berkenaan hati dan perasaan.

Minta maaf.

8 comments:

ratu sulaman. said...

lagu disini untukmu sesuai tuk abg muin. heee kalau dia x sayang, dia x kan cari. :)

life said...

xde makna nye abg,,dia cari bila perlu je tu,,so jangan jadi giler jg,,wlpon abg syg oppss ,,wlpon syg tp klo stakat kne gune baik toksah,,ade phm?

IzyanZainol said...

ish2 muin..
haaaiihh~

IzyanZainol said...

btol tu muin..
aku phm perasaan ko. tp cube ko pkir elok2.
yg tbaek utk ko adalah yg bhagiakan ko. bukn mbahagiakan org len.
phm!!hoho

Muin said...

Ayu: thanks ayu!

Syu:Paham syu :(

Izyan:Paham cikgu izyan :(

ahmad said...

lek ar bro..aku nk respone pasal cinta yg ko kate menyakitkan..pada aku cinta tu adlh fitrah..fitrah tu adalh anugerah..anugerah dtgnyer dari ALLAH..bila segla apa yg dtg dr ALLAH bermakna ianya suci..so bile suci kita tak boleh nk oppose die..so sebnrye cinta ni luas..cinta tak semestinya kapel..cinta pd manusia..manusia akan mati..cinta pd bunga..bunga akan layu..cinta pd Ya Rabbi cinta yg kekal abadi..sekadr mengingatkan diri aku..selmat beramal..! ;-D

WaA said...

ye sy sokong!

nadzirah said...

aikk..time praktikal nie...cam tau je...hakhak..sbr2